19 – 20 Ekim 2024 / Kamplı Nif Kanyon ipli iniş ve doğa yürüyüşü

Merhaba sevgili Olympos’lular,
19-20 Ekim 2024 tarihlerinde, kamplı olarak, Kavaklıdere Nif kanyon faaliyetimizi yapacağız.

Bu faaliyetimizde, cumartesi günü kampımızı kurup,, kısa yürüyüşler yapıp, dinleneceğiz. Pazar günü ise, bir grubumuz doğa yürüyüşü yaparken, bir diğer grubumuz ise, kanyonda iple inişler yapacaktır. Sadece kamp yapmak istiyorum diyenler de katılabilir.

Faaliyetimiz için, 19 Ekim cumartesi günü sabahı yola çıkacağız.

Aracımız cumartesi sabah, saat 09:00 da Girne caddesi, Mc Donalds durağından hareket edecek olup, saat 09:15 de Karşıyaka iskeleden, daha sonra saat 09.35’de Halkapınar metro Çınarlı durakları çıkışından hareket edilecektir.
Aracımız daha sonra, Folkart ve Bornova Mustafa Kemalpaşa Caddesini takip ederek, saat 09.50’de Bornova hükümet konağı, saat 10:00 da, Manisa Kavşağı Ege Üniversitesi kampüs girişinden geçerek, Kavaklıdere Köyüne gidecektir.
Kahvaltımızı Kavaklıdere köyünde yapacağız. Buradaki marketlerden eksiklerinizi alabilirsiniz.

Faaliyete katılacak arkadaşların uyku tulumunu, çadırını, matını ve tüm kamp malzemelerini kendisi getirecektir.
Kanyonda iple iniş yapmayı düşünen arkadaşların ayrıca, kask, emniyet kemeri, yardımcı ip, perlon, en az 3 karabina ve iniş aletlerini getirmeleri zorunludur. Malzemesi olmayanlara, kısıtlı sayıda, kulüpten malzeme desteği yapılacaktır.

Pazar günü akşamı çadırlarımızı toplayıp, kampımızdan ayrılacağız.

Pazar günü en geç, saat 19.00’da İzmir’de olmayı planlıyoruz.

Araç organizasyonu açısından katılımınız 17 Ekim Perşembe günü, saat 17:00’ye kadar ilgili irtibat numarasını arayarak yada WhatsApp tan mesaj atarak kesinleştirmeniz gerekmektedir. Bu saatten sonraki katılım istekleri araçta uygunluk durumuna göre değerlendirilecektir.
Son dakika iptalleri konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini önemle rica ederiz.

Daima, sevgiyle, dostlukla kalın….

İletişim : Orcan Akyüz : 505 756 75 58

Önemli Uyarılar: Yürüyüşe katılacak arkadaşlar, ayakkabınızın yürüyüş için uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Ayak bileğinizi saran, esnek, rahat ve mümkünse tabanı kalın bir ayakkabı olmalıdır. Yürüyüşte kullandığınız giysilerinizin çabuk kuruyan, hafif, az yer tutan termal giysiler olması önemlidir. Dar, geç kuruyan pamuklu giysiler yürüyüşte sizi rahatsız eder. Yürüyüş sırasında vücut ısımız yükseldiği için, hava soğuk bile olsa, kalın giysiler ile yürümek zorlaşır. Dolayısıyla, olabildiğince katmanlı giyinmeli, terledikçe katmanı azaltmalısınız. Yürüyüşte kullandığınız çantanın, omuzlarınızı acıtmayacak, dengenizi bozmayacak dağ çantası olması önemlidir. Mevsime göre çantamızda yedek giysi, yedek çorap, yağmurluk, kafa lambası, yara bandı düdük, tozluk, güneş gözlüğü, güneş kremi olmalıdır. Yürüyüşlerde öğle yemeğimizi doğada yediğimiz için, her-kes kendi yiyeceğini, içeceğini kendisi getirmelidir. Gidilen rotadaki su durumuna göre yeterli miktarda suyunuz kesinlikle olmalıdır. Yemek molasına kadar, kaybedeceğiniz enerjiyi karşılamak için yanınızda kuru üzüm, kuru kayısı gibi atıştırmalıklar bulundurmanızı öneririz. Yürüyüş esnasında rehberin önüne geçilmemeli, artçının arkasında kalınmamalı, alkol ve sigara kullanılmamalıdır. Organik olan çöpler, görüntü kirliliği olmayacak şekilde bir kayanın dibine bırakılabilir, ancak organik olmayan tüm çöplerimiz, kesinlikle şehre geri getirilmelidir. Doğada hiçbir şey bırakmıyoruz, tüm çöpleri topluyor, bırakılan izleri siliyoruz. Getirdiğimiz her şeyi geri götürüyoruz.